VINOP 1.2.1-21: Pest megyében is beadható a szoftverrendszer bevezetését támogató pályázat

CommitKft

Elkezdtek megjelenni a vállalkozásfejlesztési pályázatok a Vállalkozásfejlesztési és Innovácis Operatív Program (VINOP) keretében. Ezek közül a leginkább figyelemreméltó a VINOP 1.2.1-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” pályázat, amely Budapesten nem, de bizonyos Pest megyei településen beadható.

A VINOP 1.2.1-21 pályázat 10 millió – 629,3 millió Ft támogatást biztosít a fejlesztésekre 30% önerő mellett, vagyis a a költségek maximum 70%-ét fedezi.

A pályázaton önállóan támogatható új vállalatirányítási (ERP) rendszer, termelésirányítási (MRP) rendszer, CRM rendszer bevezetése, 2 kötelezően választott további fejlesztendő tevékenység mellett. A támogatás visszatérítendő támogatásként indul, de bizonyos eredményességi mérőszámok teljesítésével akár 100%-a vissza nem térítendő támogatássá alakulhat!

Alább olvashatók a részletek VINOP 1.2.1-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” pályázatról. A pályázat egyelőre még társadalmi egyeztetés alatt van, tehát a végleges kiírásban még lehet változás.

Pályázat megnevezése: A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
VINOP 1.2.1-21

Beadható:

2021. március 1-16. (Rendelkezésre álló keret: 70 milliárd Ft),
2021. június 15-30. (Rendelkezésre álló keret: 50 milliárd Ft),
2021. szeptember 30 október 15. (Rendelkezésre álló keret: 40 milliárd Ft),
2022. február 1-15. (Rendelkezésre álló keret: 50 milliárd Ft).

Jogosultak:

 • Magyarországi székhellyes rendelkező KKV vállalat, amelyek:
 • Min. 1 lezárt, teljes üzleti évvel rendelkeznek,
 • átlagos statisztikai létszámuk az utolsó teljes lezárt üzleti évben min. 3 fő.

Támogatási összeg:

 • Minimum 10 millió Ft, maximum 629,3 millió Ft, amely a költségek maximum 70%-a.
 • Önerő maximum 30%.

Támogatás formája:

 • Visszatérítendő, de bizonyos feltételek mellett a megítélt támogatás akár 100%-a vissza nem térítendővé alakítható.

Előleg:

 • A megítélt támogatási összeg 100%-a előlegként lehívható!

Elszámolható költségek:

Kötelezően megvalósítandó:

 • Technológiafejlesztés, új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása.
  Pl. vállalatirányítási (ERP) rendszer, termelésirányítási (MRP) rendszer, CRM rendszer bevezetése (kizárólag minősített szállító szoftvere kerülhet bevezetésre!), hardverek beszerzése, gyártási technológia fejlesztése, vezérlési technológiák fejlesztése, robottechnológia alkalmazása, intelligens gyártási megoldások beszerzése, új eszközökhöz és gépekhez kapcsolódó gyártási licensz, know-how beszerzések.

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek (amelyek közül 2 kötelezően választandó):

 • Infrastrukturális és ingatlan beruházás (a költségek maximum 70%-áig)
 • Tanácsadási szolgáltatások igénybevétele (maximum 50 millió Ft értékben, a képzéssel együtt maximum a költségek 20%-áig)
 • Képzési szolgáltatások igénybevétele, kizárólag regisztrált szolgáltatóktól (maximum 20 millió Ft értékben, a tanácsadással együtt maximum a költségek 20%-áig)
 • Üzleti felhőszolgáltatás igénybevétele (maximum 10 millió Ft értékben)
 • Megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazása (a költségek maximum 50%-áig)
 • Projekt-előkészítés (a költségek maximum 5%-áig)

Területei korlátozás:

 • Budapest területén megvalósuló fejlesztés nem támogatott.
 • A konvergencia régió és Pest megye bizonyos települései támogatottak.

VINOP 1.2.1-21 Felhívás tervezet

Mi vállalni tudjuk a pályázat megírását és végigmenedzselését egyaránt, vagyis tehermentesítjük a pályázattal járó adminisztrációktól, a dokumentációkat, benyújtandó anyagokat, nyomon követéseket, jelentéseket mi kézben tartjuk és kezeljük.

Ha Önnek kapóra jön a VINOP 1.2.1-21 „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” pályázat, új informatikai, vállalatirányítási rendszer, vagy termelésirányítási szoftver beszerzés, bevezetés céljából, elérhetőségeinken várjuk a jelentkezését!