Telephely fejlesztés pályázat nyílt meg az Észak-alföldi régióban!

CommitKft

2014-ben újra megnyitották a telephely fejlesztésre szolgáló pályázatot az Észak-alföldi régióban, a Tisza-tó térségében!

Kérjük jelezze, amennyiben Önt érdekli a lehetőség, vagy ha van olyan ismerős cég az adott régióban, akinek hasznos lehet, kérjük továbbítsa az infót a számára.

Mi vállalni tudjuk a pályázat megírását és végigmenedzselését egyaránt, vagyis tehermentesítjük a pályázattal járó adminisztrációktól, a dokumentációkat, benyújtandó anyagokat, nyomon követéseket, jelentéseket mi kézben tartjuk és kezeljük.
Elérhetőségeinken várjuk a visszajelzését.

Alább a részletek a pályázatról:

A fejlesztésnek az Észak-alföldi régióban a Tisza-tó térségben kell megvalósulnia, mely az alábbi településeket foglalja magába:

 • Karcagi járás: Karcag, Kunmadaras, Berekfürdő (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
 • Kunhegyesi járás: Abádszalók, Kunhegyes, Tiszabura, Tiszabő, Tiszaroff, Tomajmonostora (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
 • Tiszafüredi járás: Nagyiván, Tiszaderzs, Tiszafüred, Tiszaigar, Tiszaörs, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős, Tiszagyenda (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
 • Szolnoki járás: Kőtelek, Nagykörű, Tiszasüly (Jász-Nagykun-Szolnok megye)
 • Balmazújvárosi járás: Egyek, Tiszacsege, Hortobágy (Hajdú-Bihar megye)
 • Polgári járás: Folyás, Polgár, Újszentmargita (Hajdú-Bihar megye)


Támogatás célja
A pályázati felhívás a vállalkozások működési helyszínéül szolgáló meglévő, működő telephelyek modernizációját és bővítését, nem megfelelő telephelyeik cseréjét, új telephelyek kialakítását, a telephelyek kihasználtságának növelését kívánja elősegíteni, a KKV-k versenyképességének megőrzése, fokozása érdekében, hogy ezáltal közvetve a működésük helyszínéül szolgáló térségek versenyképessége is javuljon. A pályázati felhívás céljának teljesítéséhez a termelő és/vagy szolgáltató tevékenységüket fejleszteni kívánó vállalkozások meglévő, illetve új telephelyeik kialakításával és fejlesztésével járulnak hozzá.

1. részcél – „Telephelyfejlesztés”

Jelen részcél a Tisza-tó térségében megvalósuló a vállalkozások versenyképességét segítő egyszerűbb fejlesztések támogatását célozza.

2. részcél – „ Komplex Telephelyfejlesztés”

Jelen részcél a Tisza-tó térségében megvalósuló, komplex, azaz építést, eszközbeszerzést és jelentős mértékű munkahelyteremtést tartalmazó fejlesztések támogatását célozza.


Támogatás összege

Részcél Minimum (millió forint) Maximum (millió forint)
1. 10 50
2. 100 350

 

Támogatás mértéke
Az elszámolható összköltség arányában igényelhető támogatás mértéke

 • nagyvállalatok és egyéb szervezetek esetében legfeljebb 50%
 • középvállalkozások esetében: 60%,
 • mikro- és kisvállalkozások esetében: 70%.


Előleg mértéke
Jelen felhívás keretében támogatott projektek esetében az utófinanszírozású projektelemekre igénybe vehető maximális előleg mértéke a megítélt támogatás 25%-a, mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő kedvezményezett esetében 50%-a

Önerő mértéke:
Jelen felhívás keretében megvalósítandó projektekhez az elszámolható költségekre igényelt/megítélt támogatás összegén felüli résznek, megfelelő mértékű önerőt szükséges biztosítani.
A regionális beruházási támogatással megvalósítandó projektekhez az elszámolható költség minimum 25 %-ának megfelelő mértékű, minden állami támogatástól mentes saját forrást szükséges biztosítani.

Pályázat benyújtásának időpontja:
Benyújtás kezdete: 2014.02.26
Benyújtás utolsó napja: 2014.03.26

Pályázat megvalósításának utolsó napja:
Amennyiben a projekt a Támogatási Szerződés hatályba lépéséig nem kezdődött meg, akkor a Támogatási Szerződés hatályba lépésétől – számítva maximum 12 hónap áll rendelkezésére valamint a projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma nem lehet későbbi, mint 2015.06.30.
Eltérés esetén a kettő közül a korábban lejáró időpontot kell figyelembe venni.

Pályázók köre
Mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő azon vállalkozások pályázhatnak, melyek éves átlagos statisztikai állományi létszáma a pályázat benyújtását megelőző legutolsó lezárt, teljes üzleti évben (beszámoló kiegészítő melléklete alapján) minimum egy fő volt.
Egy pályázó egy pályázat keretében, egy régión belül egy telephelyet fejleszthet.

Támogatható tevékenységek köre
A pályázat keretében kizárólag a jelen pontban meghatározott tevékenységekre lehet támogatást igényelni. Ezeken túlmenően semmilyen egyéb tevékenység nem támogatható.

Önállóan támogatható tevékenységek

1. részcél esetén  

 1. 1. A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
 2. A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.

2. részcél esetén

 1. A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó új épület építése, létesítése, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
 2. A termelő és szolgáltató tevékenységekhez kapcsolódó meglévő épületek átalakítása, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, a szükséges épületgépészeti beruházások végrehajtása.
 3. Eszközbeszerzés, eszköz lízing.


Önállóan nem támogatható, választható kapcsolódó tevékenységek

A felhívás keretében önállóan nem, csak a fenti pontban felsorolt tevékenységekkel együtt támogathatók az alábbi tevékenységek:

1. részcél esetén

 1. Alapinfrastruktúra kiépítése, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, ahol az alapinfrastruktúra hiánya, illetve nem megfelelő állapota akadálya a vállalkozás betelepülésének, működésének, illetve továbbfejlődésének.
 2. Eszközbeszerzés, eszköz lízing.
 3. Projekt előkészítés.

2. részcél esetén

 1. Alapinfrastruktúra kiépítése, bővítése, korszerűsítése, helyreállítása, felújítása, ahol az alapinfrastruktúra hiánya, illetve nem megfelelő állapota akadálya a vállalkozás betelepülésének, működésének, illetve továbbfejlődésének.
 2. Projekt előkészítés.


Kötelező vállalások:
A projekteknek az alábbi táblázat szerinti kötelező munkahelyteremtésre vonatkozó indikátorvállalásokat kell tartalmazniuk legkésőbb a projekt fenntartási időszakának utolsó évére vonatkozóan:
 

    Létszám teljes idő-egyenértékben (FTE)
Kifejezve
Részcél Igényelt támogatás 0-9,99 10-49,99 50-249,99 -250
1. 10-19,99
millió Ft
1 2 3 6
  20-29,99
millió Ft
2 3 4 6
  30-50
millió Ft
3 4 5 6
2. 100 millió
Ft –
49 fő