Online számlázás: egy évet nyertek a cégek, 2018-tól kell online küldeni a számlákat a NAV-nak

CommitKft

Korábbi hírek szerint 2017. júliusától kellett volna elinduljon élesben az online számlázás, vagyis az a cégek számlázó rendszerének bekötése és online adatszolgáltatása a NAV felé. A kedden megjelent rendelettervezet szerint most csak a tesztidőszak indul el, az éles működés elvárása csak 2018. júliusától fogja érinteni a cégeket.

2018. július 1-től lesz tehát kötelező az online számlázás a vállalatok számára, vagyis a kiállított számlák adatainak valós időben, online beküldése a NAV számára.

A rendelettervezet tájékoztatása szerint a lényeg a következő:

„A számlázó programnak a számlák adattartalmát azonnal, de legfeljebb 24 órán belül, elektronikus úton továbbítania kell az állami adó- és vámhatóság részére. Az adóalany és az állami adó- és vámhatóság között ezen adatszolgáltatáshoz kapcsolódó minden információcserének elektronikus adatfeldolgozási eljárás alkalmazásával kell történnie”

Az online számlázással egyidejűleg megszűnne a számlákra vonatkozó tételes áfa nyilatkozattételi kötelezettség, hiszen az online beküldött számlákkal az információ már a NAV rendelkezésére áll.
A részleteket a portfolio.hu foglalja össze.

 

Az online számlázás bevezetésének 1 éves átfutási ideje kiváló alkalom arra, hogy akár a számlázásra, akár a komplettebb vállalati folyamatok lefedésére, vállalatirányításra új, modern, testreszabható rendszert tudjon bevezetni az Ön cége. Most még időben válthat egy modernebb, rugalmasabb rendszerre.

Ne pár hónappal a határidő előtt jusson eszébe intézkedni, gondolkodjon előre! Mert egy rugalmatlan, nem fejleszthető rendszer esetében akkor már késő lesz!

Nem éri meg csak emiatt NAV büntetést fizetni 2018-ban!

Elérhetőségeinken várjuk a jelentkezését, amennyiben Önnek is fontos a biztonság, és 2018-ban már egy modern, rugalmas vállalatirányítási rendszerrel szeretne dolgozni.

A WinDirect ERP rendszer honlapján részletesen is megismerkedhet a rendszerrel, annak moduljaival, lehetőségeivel.