Megerősítés: 2017-től jöhet az online számlázás

CommitKft

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a 2016. május 5-én adott, szokásos Kormányinfó tájékoztatója során szóba került az, ami tervezet szintjén már korábban is napvilágot látott, nevezetesen az online számlázás bevezetése. A számlázó szoftverek esetében már ma is elvárás, hogy az a NAV által elvárt formátum szerinti adatexportra legyen képes.

2017-től azonban – a pénztárgépekhez hasonlóan – a számlázó programoknál is elvárás lesz az online adatszolgáltatás. Vagyis 2017-től csak olyan számlázó szoftvert, integrált (ERP) rendszert lehet legálisan használni, amely számlázáskor a számlaadatokat képes online módon a NAV felé továbbítani.

Lázár János a következőket mondta el május 5-én: „Jövőre bevezetjük az online számlának az intézményét. … Az online számlázás bevezetésének, tehát az elektronikus számla kötelező bevezetésének akár többszázmilliárdos haszna is lehet a költségvetésben.”
Részletek: portfolio.hu

Alább videón a beszéd ezen részlete, 18:00 perctől:

 

 

Aki a WinDirect rendszerben dolgozik, annak 2017-ben sem lesz oka aggodalomra, hiszen már a mostani adóhatósági adatexport funkció megvalósításakor is szem előtt tartottuk az online működés lehetőségét, így 2017-től nem fog gondot jelenteni az új szabályozás.

 

Elérhetőségeinken várjuk a jelentkezését, amennyiben Önnek is fontos a biztonság, és 2017-ben már egy modern, rugalmas vállalatirányítási rendszerrel szeretne dolgozni.

A WinDirect ERP rendszer honlapján részletesen is megismerkedhet a rendszerrel, annak moduljaival, lehetőségeivel.