2017-től már online várják el a számlázó programok NAV adatszolgáltatását!

CommitKft

2016 január 1-től a számlázó programokban már működnie kell a NAV „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” funkciónak. Azonban a Nemzetgazdasági Minisztérium által készített új koncepció szerint (noha azt a kormány még nem tárgyalta, nem tekinthető a kormány álláspontjának, viszont az irányvonal és a célok már egyértelműen látszanak belőle) 2017-től a számlázó programok NAV adatszolgáltatása immár online formában lesz elvárt, vagyis a számlákat kiállító programok és ERP rendszerek – a pénztárgépekhez hasonló módon – közvetlenül lesznek a NAV-hoz bekötve.
A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jóváhagyott online adatszolgáltatásról szóló koncepció lényegi részét itt találhatja meg.

Ajánlatos már most felkészülni minderre, különösen hogy a 2016-os adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás is számos bonyodalommal járt a cégek számára, még az utolsó pillanatokban is.

Ajánljuk figyelmébe a WinDirect rendszert, ahol mi már eleve az online működést szem előtt tartva valósítottuk meg a NAV export funkciót (már a technikai specifikációból láttuk, hogy ez lesz a következő lépés), tehát 2017-től nem fog gondot jelenteni az új szabályozás.

Már csak azért is megéri ezt az évet az új vállalatirányítási rendszer bevezetésének szentelni, mert minden valószínűség szerint most már tényleg rövidesen várható a tavalyról elmaradt pályázatos kiírás megjelenése a témában, ahol vissza nem térítendő támogatást igényelhet az új ERP rendszer bevezetésére.

Elérhetőségeinken várjuk a jelentkezését, amennyiben Önnek is fontos a biztonság, és 2017-ben már egy modern, rugalmas vállalatirányítási rendszerrel szeretne dolgozni.

A WinDirect ERP rendszer honlapján részletesen is megismerkedhet a rendszerrel, annak moduljaival, lehetőségeivel.