2017 júliustól indul el az online számlázás

CommitKft

2017-ben már biztosra vehető, hogy elindul a NAV-hoz bekötött online számlázás, vagyis a pénztárgépekhez és az EKÁER-hez hasonlóan a számlázó programoknak is immár online kell továbbítani az adatokat a hatóság felé. Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter erről korábban így nyilatkozott.

Most a Magyar Idők kérdésére Tamásné Czinege Csilla, a nemzetgazdasági tárca helyettes államtitkára szolgáltatott további információkat. Elmondása szerint 2017 júliustól minden olyan számla adatai beérkeznek majd a NAV-hoz elektronikus úton, amelyek százezer forintnál nagyobb összegű adót tartalmaznak. Az elektronikus számlázás ugyanis ilyen módon összekapcsolódik a közúti áruforgalmat ellenőrző rendszerrel (EKÁER). Az intézkedéssel a feketegazdaság további csökkenését remélik, hiszen a rakomány és a számla kölcsönösen kapcsolatba hozható egymással, ellenőrizhető a számlázás és az árumozgás megtörténte. Továbbá a számlázás bekötésével az adóügyi kockázatokat is időben lesz képes észlelni a hatóság.
A helyettes államtitkár azt is elmondta, már megkezdődtek a hatóságnál az informatikai fejlesztések, hogy a 2017 júliustól a várhatóan beérkező óriási adattömeget képesek legyenek feldolgozni.

Aki a WinDirect rendszerben dolgozik, annak 2017-ben sem lesz oka aggodalomra, hiszen már a mostani adóhatósági adatexport funkció megvalósításakor is szem előtt tartottuk az online működés lehetőségét, így 2017-től nem fog gondot jelenteni az új szabályozás.

 

Azonban ha Ön nem olyan rendszert használ, amelyben zökkenőmentesen megvalósítható a 2017-es online számlázási adatszolgáltatást, most még időben válthat.

Ne pár hónappal a határidő előtt jusson eszébe intézkedni, gondolkodjon előre! Mert egy rugalmatlan, nem fejleszthető rendszer esetében akkor már késő lesz!

Nem éri meg csak emiatt NAV büntetést fizetni 2017-ben!

 

Elérhetőségeinken várjuk a jelentkezését, amennyiben Önnek is fontos a biztonság, és 2017-ben már egy modern, rugalmas vállalatirányítási rendszerrel szeretne dolgozni.

A WinDirect ERP rendszer honlapján részletesen is megismerkedhet a rendszerrel, annak moduljaival, lehetőségeivel.