Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter által jegyzett előterjesztés szerint már korábban is felmerült az online számlázás 2017-es bevezetése, a pénztárgépekhez hasonló online működéssel. Most azonban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2016. május 5-i Kormányinfó tájékoztatóján meg is erősítette mindezt.

Lázár János ezzel kapcsolatos tájékoztatása az alábbi videón 18:00 perctől tekinthető meg, a részleteket a portfolio.hu foglalja össze.

 

 

Ez azt jelenti, hogy 2017-től csak olyan számlázó szoftvert, integrált (ERP) rendszert lehet legálisan használni, amely számlázáskor a számlaadatokat képes online módon a NAV felé továbbítani.

 

A WinDirect vállalatirányítási rendszert használók számára jó hír, hogy az online működésre már most fel van készülve a rendszer. Az idén elvárt adóhatósági ellenőrzési adatexport (AEA) funkciót is már úgy valósítottuk meg, hogy szem előtt tartottuk az online működés lehetőségét. Így a 2017-es szabályozás nem fog problémát okozni a rendszernek.

 

Most még időben vagyunk, az év folyamán lehetőség van olyan vállalatirányítási rendszert bevezetni, amelynél nem kell izgulni a megfelelőség miatt jövő ilyenkor.
Amennyiben Önnek is fontos a biztonság, netán egyébként is időszerű lenne egy modern, rugalmas vállalatirányítási rendszer bevezetése, elérhetőségeinken várjuk a jelentkezését.

WinDirect vállalatirányítási rendszer további lehetőségeiről a honlapunkon tájékozódhat.