Nem szeret a képernyőn olvasni? Töltse le pdf-ben a leírásokat innen:

 

A WinDirect Pénzügy modul a rendszer egyik összetett eleme. Cégünk pénzügyi helyzetéről, bankszámláink és a pénztárak állapotáról, a kinnlevőségeinkről és a tartozásainkról kaphatunk naprakész kimutatásokat, még a bizonylatok könyvelését megelőzően.

A cég cash-flow-jának ellenőrzéséhez és tervezéséhez is hathatós támogatást nyújt a vállalatirányítási rendszer. Az üzleti tervek és cash-flow tervek elkészítésének metodikája iparáganként változó, munkatársaink ennek kialakításában sok segítséget tudnak nyújtani.

Az ERP rendszerben található standard pénzforgalmi kimutatások, grafikonok, táblázatok lefedik a legtöbb vállalatnál felmerülő vezetői információs igényeket, például a kinnlevőségeinkről és a tartozásainkról készült kimutatásokat lejárati idő és / vagy összeghatárok szerint osztályozva láthatjuk. Minden esetben napi, heti, havi vagy külön definiált időszakra összesítések és elemzések is elérhetőek.
Új kimutatások ugyancsak könnyen létrehozhatók, egyénre szabottan is.

Nem okoz gondot az sem, ha egy üzleti tranzakción belül az elszámolások és a bizonylatok többféle pénznemben fordulnak elő, ugyanis tetszőleges számú pénzemet kezel a rendszer (ezeket mind összevezetve a könyvelési pénznemmel, árfolyamnyereségekkel, -veszteségekkel).
Lehetőség van géppel előállított számlákat produkálni, banki átutalási bizonylattal, vagy csekkel együtt, de ugyanakkor kézi számlákat is berögzíthetünk. Természetesen a WinDirect ERP számlázási metódusa megfelel a törvényi előírásoknak.

A WinDirect rendszer több év bizonylatait tárolja. Hatékony és teljes körű visszakeresési funkciója alapján pillanatok alatt megtalálhatjuk a keresett bizonylatot.

A felhasználói felület arra ad lehetőséget, hogy a kezelők hatékonyan és gyorsan tudjanak számlát készíteni. Bármelyik számla lehet egy új számla kiindulási pontja, tartalmuk másolható, illetve az ügyvitel egyéb bizonylatai alapján is létrehozható számla. Nyomon követhető ugyanis a "bizonylati fán" egy adott bizonylat cél-, illetve forrás bizonylata(i), ezáltal egy új számlára is egy gombnyomással átvihetjük a forrás bizonylat (pl. vevői rendelés vagy kitárolás, szállítólevél) adatait. Avagy egy gyűjtőszámlára gyűjthetjük a különféle, számlázandó előzmények adatait.
A WinDirectben vállalatirányítási rendszerben tehát gyakorlatilag adatrögzítés nélkül, adatátvitel segítségével készülhetnek a számlák ezzel a módszerrel. Maximum a változásokat, a mégsem vagy csak részben számlázandó tételeket kell karban tartani.

Tetszőleges számú számlanyomtatvány kialakítható a WinDirect ERP rendszerben, külföldi nyelvűek is. A számlázásnál ezek közül választhat a kezelő, mely formátumban szülessen a számla, de ehhez szabályrendszert is be lehet építeni a WinDirect rendszerbe, hogy mindez automatikusan, hibalehetőség nélkül történjen (pl. külföldi országkódú partnernek automatikusan az angol nyelvű nyomtatvány szülessen meg, hány példányban, mely nyomtató(k)ra, stb.

A WinDirect ERP rendszer támogatja a rendszeres számlázást is, pl. a havonta, átalánydíjas számlák automatikus elkészítését. Ehhez egy sablonként szolgáló számlát kell megadni, illetve a naptári paramétereket.

A pénzügyi ügyletek java része a bankokon keresztül zajlik. A vállalatok többségénél a banki tranzakciók végrehajtásához banki terminálok vannak telepítve, amikkel interface kapcsolatot lehet kialakítva képes a WinDirect rendszer a kétirányú kommunikációra, vagyis megtehetjük az utalásainkat az átutalási megbízás segítségével, illetve lekérdezhetjük a bankszámláink pillanatnyi állapotát.
Az átutalási megbízás bizonylatra összegyűjthetők az adott napra vonatkozó még nem kiegyenlített beérkező számlák utalása, különböző szűrési és nyomtatási lehetőségekkel.

A bankszámlakivonat egy olyan bizonylat, melynek segítségével egy menetben elkészíthető az adott tételre vonatkozó kiegyenlítés is, valamint a különböző átutalással történő kiadások, bevételek.
A bankon keresztül ugyancsak adott a különböző pénznemek és árfolyamok kezelése, illetve a kipontozási lehetőség.

Az e-számla illetve EDI megoldások is egyre nagyobb szerepet kapnak a vállalati életben, különösen a nemzetközi cégekkel történő üzleti kapcsolat esetében. E-számla fogadásra és küldésre is lehetőség van, itt elektronikus állományban tárolódnak a számla adatok, ezeket dolgozza fel a vállalatirányítási rendszer, vagy ő maga generálja az állományt számla adataival, amelyet az adott e-számla szolgáltató interface-én keresztül továbbít az ügyfél felé.

Bejövő- és kimenő előlegbekérők rögzítése egyaránt megoldható a WinDirect vállalatirányítási rendszerben, amelyekből kiegyenlítés esetén automatikusan megszületik a számla. A rendszer proforma számlát is kezel.

Egy adott számla részletekben való kiegyenlítése többféle fizetési módban, többféle pénznemben is történhet (árfolyam különbözettel ugyancsak számolva), kipontozási lehetőség is adott. A WinDirect rendszer képes a vevői és szállítói számlák kompenzációjára is.

A WinDirect vállalatirányítási rendszerben a pénztárkezelés is megoldott, a bevételi / kiadási pénztárbizonylatok, a pénztárnyitás / -zárás, a többféle pénznem, a címletezés egyaránt gyors és hatékony munkavégzést tesznek lehetővé. Természetesen a hozzáférési jogosultság is több mélységben szabályozható a rendszerben.

Nagyon fontos, hogy a WinDirect ERP az ÁFA bevallást is el tudja készíteni, az elektronikus állományt pedig az ABEV felé exportálni lehet. Különféle jelentések, pl. Intrastat jelentések készítését is támogatja a rendszer.

konyvvizsgalobaratszoftver

Vissza a WinDirect modulokhoz