Nem szeret a képernyőn olvasni? Töltse le pdf-ben a leírásokat innen:

 

A WinDirect Projektmenedzsment lehetőséget ad arra, hogy a vállalati folyamatokat projektszemlélettel is kezelhessük. Lényegében a folyamatokhoz tartozó bármely adat diszjunkt projektekre bontható.

Tetszőleges számú projektet lehet definiálni a WinDirect rendszerben, mindegyiket külön-külön projekt azonosítóval (projekt számmal) ellátva. A projektekhez számos adatot rögzíthet a kezelő: kapcsolódó partner, érvényesség, helyszín, szülő projekt, tervezett összeg, költséghely / költségviselő, leírás. A projekthez meg lehet adni projektvezető munkatársat illetve további résztvevőket, akár ügynöki, külső munkatársakat. A projekteket tetszőlegesen csoportosítani lehet. A projekt eseménynapló és beépített naptár funkció segítségével tetszőleges esemény, teendő, emlékeztető, stb. rögzíthető az egyes projektekkel kapcsolatban. Ezek esedékességéről emailt is képes küldeni a rendszer.

A projekt felületről az összes bizonylat elérhető és lekérdezhető, ahol csak szerepel az érintett projekt.

Teljes mérethez kattintson a képekre!
projekt projekt 200 projekt projekt bizonylatok 200 kereskedelem crm esemenynaplo 200
Projekt adatok
Projekthez kapcsolódó bizonylatok Naptáras eseménynapló

 

A projekt azonosító (projekt munkaszám) minden egyes bizonylaton megjelenik (sőt tétel szinten, így akár egy bizonylat külön-külön projektekhez kapcsolódó tételeket is tartalmazhat), így igen részletes analizálási lehetőség adódik a projekttel kapcsolatos beruházásokra, költségekre, nyitott és lezárt feladatokra vonatkozóan. Maga a projekt munkaszámot is jelenthet. Mivel a főkönyv/kontrolling képes projekt/munkaszám szintű könyvelésre, kimutatásokra is, így gyakorlatilag naprakészen elemezhető a projekt állása.

Komplexebb projekt folyamatok, projekt work-flow kezelésére használható a WinDirect rendszer AManDA modulja, amelynek képességeit a gyártás, termelésirányítás is kihasználja. Itt a projektek műveletek sorozatára is bonthatók. A műveletek egymásra épülve, egymás után következve, de akár paralel is folyhatnak. Sőt, egy műveletbe tetszőleges mélységben további művelet(ek), művelet sorozatok is beágyazhatók. A műveletekhez csatolni lehet tetszőleges formátumú dokumentumokat, rajzokat, képeket, egyéb leírásokat.

Teljes mérethez kattintson a képekre!
projekt projekt tetel 200 projekt projekt komplex 200
Tétel szintű projekt rögzítés
Komplex projekt folyamatok, projekt work-flow

 

Minden egyes műveleten, az anyagigény, az erőforrások kezelése (humán-, és eszköz), valamint egyéb gyűjtők megadása lehetséges. Előbbieknek a rendelkezésre állása, kapacitása, időbeli ütemezése, Gantt-diagramokon keresztüli tervezhetősége és követhetősége, utóbbinál pl. bérköltség vagy energiaköltség, stb. alapú gyűjtések lehetnek fontosak. Ezeknek a költségvonzata ugyancsak beépül a projekt önköltségébe!

A hangsúly tehát a projekt különféle közvetlen és közvetett tényezői, illetve azok költségvonzatainak elemzési lehetőségein van, a terv- és tényadatok kezelésén, ami által a minél precízebb önköltség a kontrollingba, főkönyvbe történő bedolgozását végzi el a WinDirect vállalatirányítási rendszer, elemzés céljából.

 

Vissza a WinDirect modulokhoz